usluge sr usluge sr – Alta Dent

usluge sr

Usluge

 • BOLESTI ZUBA I ENDODONCIJA

  Oblast stomatologije koja se zove Bolesti zuba i endodocija ima za cilj da sačuva zub koji je ozbiljno oštećen, a uzroci mogu biti duboki karijes, trauma ili napukla krunica zuba.

  Intervencija podrazumeva sanaciju karijesa , oštećenog zuba ili obradu kanala korena zuba koji se pažljivo čiste, oblikuju i pune antiinflamatornim i antibakterijskim lekovima kako bi se sprečila reinfekcija kanala.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Upotrebom savremenih aparata za određivanje dužine kanala

   

                                  NSK iPex                               Woodpex I

   

   

  i aparata za mašinsku obradu kanala

  NSK Endomate

   

  moguće je postići zavidne rezultate koji direktno utiču na kvalitet i dugotrajnost lečenog zuba!

 • PROTETIKA I ESTETSKA STOMATOLOGIJA

   

  Lepota vaših zuba može se poboljšati izbeljivanjem zuba, keramickim i kompozitnim  fasetama (ljuspicama),metalo-keramičkim krunicama, bezmetalnim (Zircon) keramičkim krunicama, keramičkim inlejima, protetskim nadoknadama na implatatima…

   

   

  IZBELJIVANJE ZUBA

   

  Izbeljivanje zuba

  Izbeljivanje zuba podrazumeva bezbedan i bezbolan postupak kojim se otklanja prebojenost zuba, smeđe i žute mrlje itd.

  Cilj ove procedure je postizanje individualnog optimuma beline koja izgleda prirodno, a rezultati su individualni i variraju od osobe do osobe u zavisnosti od strukture zubnog tkiva, same procedure i nivoa prebojenosti.

   

  Uzroci prebojenosti zuba mogu biti starenje, oštećenje hemijskim agensima, lekovi, genetsko nasleđe, bolesti, zatim uživanje u kafi, čajevima, cigaretama…

  Postoji vise načina izbeljivanja zuba:

  ORDINACIJSKO IZBELJIVANJE ZUBA je izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji pod kontrolom stomatologa gde se kroz jednu posetu od oko sat vremena dobija brza, drastična i trajna promena u boji zuba. Po potrebi izbeljivanje se može raditi u više seansi.

  KUĆNO IZBELJIVANJE ZUBA je izbeljivanje zuba kod kuće gde od stomatologa dobijate kalupe (splintove) izrađene prema otisku vaših zuba u koje se stavlja aktivno sredstvo za izbeljivanje. Ovakvo izbeljivanje zuba može se sprovoditi samostalno ili u kombinaciji sa ordinacijskim izbeljivanjem zuba. Postupno se postižu odlični rezultati koji su dugotrajni.

   

  KERAMIČKE I KOMPOZITNE FASETE (LJUSPICE)

   

   

  Keramičke fasete su tanki komadi keramike posebno oblikovani i zalepljeni na frontalnu stranu zuba kako bi se dobila potrebna boja, izgled i oblik zuba. Pored keramičkih faseta postoje i kompozitne koje se sa razvojem stomatoloških kompozitnih materijala sve više primenjuju i skoro su potpuno potisnule keramičke fasete! Kompozitne fasete se izrađuju odmah u ordinaciji i u jednoj poseti stomatologu od kompozitnih i nano-kompozitnih materijala,koji uz pomoć spretne ruke Vašeg stomatologa daju vrhunske estetske rezultate (pogledajte galeriju slika).

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  KERAMIČKE KRUNE I MOSTOVI

   

   

  Zubi kojima je zubna struktura značajno oslabljena estetski i funkcionalno  se rehabilituju tako što se izrđuje zubna kruna od metal-keramike ili bezmetalne keramike.

  Za estetske potrebe danas se umesto metal-keramike koristi sve više bezmetalna keramika čija upotreba daje vrhunske rezultate, a ima i brojne prednosti kao što su:

  – ne izaziva alergije

  – daju zubnoj krunici potrebnu transparentnost i translucentnost čime se postiže prirodniji izgled protetske nadoknade.

   

  Razlika između krunica i mostova je u tome što krunice služe za rekonstrukciju samo jednog zuba, a mostovi služe za nadoknadu ili rekonstrukciju više susednih zuba pogotovo ako neki od njih nedostaju.

  Za postavljanje mostova potrebno je imati neke zdrave zube na koje će se most oslanjati,a ako je to nemoguće ili ne želimo da brusimo zdrave zube onda postoji mogucnost ugradnje implantata koji će zameniti noseće zube.

   

  Ovo je izuzetno komforno rešenje po pacijenta zato što pacijent doboja mogućnost da nadoknadi sve nedostajuće zube fiksnim mostom ili pojedinačnom krunicom što nije moguće postići ni jednim drugim rešenjem u stomatologiji. Implantat je ,prostim rečnikom rečeno šraf koji se implantira direktno u kost gornje ili donje vilice i na njega se kasnije postavlja krunica izrađena od keramike.

   

   

  STOMATOLOŠKA PROTETIKA

   

  Svaki izgubljeni zub je potrebno što pre nadoknaditi jer u suprotnom dolazi do negativnih posledica ili promena koje zahvataju susedne zube, odgovarajuće zube u suprotnoj vilici, kao i sam vilični zglob. Drugi razlog, ujedno i najčešće zahtevan od strane pacijenata je estetski nedostatak koji se ovakvim radovima sanira.

  Izradom krunica , mostova , proteza ili protetikom na implatatima u zavisnosti od indikacije može se nadoknaditi nedostatak zuba u funkcionalnom i estetskom smislu.

  Postoje fiksne nadoknade i mobilne nadoknade (proteze)

   

  Fiksne nadoknade

   

   

  Krunice i mostovi spadaju u fiksne nadoknade i bez obzira na izbor materijala (metal-keramika ili bezmetalna keramika) su najpoželjnije rešenje kako u pogledu funkcije tako i estetike.

  Osim toga,za pacijente ovo su mnogo komfornija rešenja u odnosu na mobilne proteze, pa se fiksnim nadoknadama uvek daje prednost.

   

   

   

   

   

  Mobilne nadoknade (proteze)

  Totalne proteze se izrađuju u slučaju potpune bezubosti. Ove proteze mnogo je komfornije nositi ako se urade na mini-implatatima ukoliko je to moguće.

   

   

   

  Parcijalne proteze mogu biti akrilatne i skeletirane (vizil) i one se vezuju sa preostalim zubima pomoću kukica ili atečmena (kopči).

   

 • PARODONTOLOGIJA

   

  Parodontopatija je progresivna upalna bolest potpornog aparata zuba. Ona je na prvom mestu uzroka gubitka zuba nakon tridesete godine života i veruje se da veliki deo populacije nakon tridesete godine pati od ove bolesti.

  Bolest počinje bez simptoma, a uzroci nastanka su zubne naslage (plak i kamenac), zatim nepravilan zagrižaj koji otežava adekvatno održavanje oralne higijene.

   

   

  Lečenje ove bolesti zavisi od stadijuma bolesti , a može biti konzervativno i hirurško.

 • ORALNA HIRURGIJA

   

   

  Savremena stomatologija odgovarajućim hirurškim postupcima i primenom lokalne anestezije omogućava oralno-hirurške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama.

   

  Oralna hirurgija obuhvata sve intervencije u usnoj duplji, na primer:

  – hirurško vađenje zuba

  – hirurško vađenje impaktiranih (uraslih, neizniklih, delimično izniklih) umnjaka i očnjaka

   

  • apikotomija – operacija na korenu zuba u cilju lečenja istog

  – preprotetska priprema mekih i koštanih struktura u ustima u cilju postizanja što bolje protetske rehabilitacije

  – ugradnja dentalnih implantata

   

 • ORTODONCIJA

   

  Ovo je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem međuviličnih odnosa, korekcijom položaja grupe zuba ili pojedinih zuba.

   

  Cilj ortodontske terapije je postizanje pravilnog i estetski korektnog izgleda zagrižaja koji će omogućiti optimalnu funkciju žvakanja i preraspodelu sila tako da dobijemo isto opterećenje svih zuba. Takođe pravilnim položajem zuba olakšavamo oralnu higijenu i samim tim se smanjuje rizik od nastanka karijesa i parodontalnih oboljenja.

  Ortodontska terapija može biti mobilna i fiksna.

  Mobilna ortodontska terapija omogućava pacijentu da sam skida i stavlja ortodontski aparat. Posebno izdvajamo miofunkcionalne aparate i njihovu primenu u najranijem uzrastu, čim se primeti anomalija. Posebno smo zadovoljni rezultatima postignutim u odvikavanju od loših navika dece koristeći proizvode miofukcional research (www.myoreserach.com)

  Fiksna ortodontska terapija se sprovodi pomoću bravica koje se lepe na zube i može ih skidati samo lekar ortodont.

  U fiksnoj terapiji se koristimo raznim vrstama bravica, zavisno od slučaja i zahteva samog pacijenta.

  Tok same terapije zavisi od težine anomalije, ali i saradnje pacijenta i ortodonta što doprinosi skraćenju terapije i omogućava optimalan uspeh. Nakon završene terapije pacijent dobija retencijske naprave pomoću kojih se održavaju postignuti rezultati dok se ne stabilizuje novi položaj zuba.

 • DEČJA STOMATOLOGIJA

   

   

  Od najvećeg značaja za sticanje poverenja najmlađih pacijenata je prva poseta i navikavanje na ambijent stomatološke ordinacije, kao i uspostavljanje prvog kontakta sa stomatologom. Naš cilj je da decu oslobodimo straha od nepoznatog, da im u najranijem periodu „usadimo zdrave navike“ i pomognemo im da shvate važnost zdravlja zuba i usne duplje.

  Da bi se ovo postiglo važna je dobra saradnja sa roditeljima koje treba edukovati o značaju fluorisanja zuba, zalivanju fisura, saniranju obolelih zuba, smeni mlečnih zuba stalnim i malokluzijama.