Ambijent ordinacije

Prilikom formiranja idejnog projekta u opremanju i novom izgledu prostora ordinacije želeli smo da to bude moderno opremljena klinika, ali da se zadrži utisak nekog ko je prvi put ušao u nju da se ipak nalazi u zdravstvenoj ustanovi, a ne da unutrašnjost odaje utisak lepo sređenog hotela ili suprotno od toga klasične bolnice. Dakle, želja je bila da pobegnemo i od jednog i od drugog, ali ne previše, već taman toliko da se pacijenti osećaju prijatno i opušteno, ali da ipak znaju da su u zdravstvenoj ustanovi. Zato smo projekat unutrašnjosti poverili poznatom beogradskom arhitektonskom birou Studio COARCH i cenjenom prijatelju naše ordinacije dipl. ing. Arch. Milošu Grbiću koji su po našem mišljenju vrlo uspešno rešili zadatak.

Formirane su 4 odvojene stomatološke ordinacije od kojih svaka može da funkcioniše nezavisno, gde svaki doktor koji radi u njima ima apsolutan mir i koncentraciju, ali i svaki pacijent ima apsolutno diskretnu atmosferu u kojoj može da razgovara o poverljivim zdravstvenim temama sa svojim lekarom. Dakle, potrudili smo se da ne postoji vizuelni i zvučni kontakt između pacijenata kod kojih se istovremeno obavlja neka stomatološka intervencija u ordinacijama ili između pacijenata koji u čekaonici čekaju svoj termin i onih koji su već u ordinacijama.

Ono što je veoma bitno jeste čistoća instrumenata koji se koriste prilikom intrevencija i zato smo želeli da maksimalno obezbedimo apsolutnu sterilizaciju u potpuno odvojenom sterlizacionom bloku, gde se ne ukrštaju putevi prljavog i čistog instrumentarijuma.

Takođe smo se potrudili da se svako ko uđe u čekaonicu oseća prijatno i da se opusti u moderno opremljenom enterijeru prelistavajući neki časopis ili gledajući neku emisiju na tv-u dok atmosferu upotpunjava prijatna muzika.