Galerija osmeha

Protetska rehabilitacija zubika u gornjoj vilici.

Zbog izgubljenih zuba i zuba koji nemaju funkcionalnu vrednost i koji su morali da budu izvađeni u bočnim segmentima gornje vilice postavljeni su implantati i na njima izrađeni metalokeramički mostovi, dok su u frontalnom segmentu iskorišćeni postojeći zubi na kojima su izrađene takođe metalokeramičke krunice.
Na taj način je uspešno izvršena rekonstrukcija zubika u funkcionalnom i estetskom smislu.

Gornja vilica – Metalokeramičke krunice u frontu, a bočno skeletirana vizil proteza stabilizovana atečmenima
Donja vilica – Vizil proteza stabilizovana atečmenima

Gornja vilica – Metalokeramičke krunice u gornjoj vilici

Protetska rehabilitacija kod pacijenta sa obimno destruisanim zubima, nedostatkom zuba u bočnim segmentima oba zubna luka i poremećenim međuviličnim odnosima.

Terapija je podrazumevala izradu kombinovanog rada u vidu mostova u frontalnim regijama od metalokeramičkih krunica sa veznim elementima na krajevima za retenciju i stabilizaciju skeletiranih vizil proteza kojima su nadoknađeni nedostajući zubi u bočnim segmentima zubnih lukova.

Pacijentkinja pozitivna,motivisana i strpljiva – rad bez tenzije sa uživanjem – rezultat SAVRŠEN

Metalokeramički cirkularni most u gornjoj vilici – jedan od radova koji zaista promene vizuelni identitet osobe uz, naravno i postizanje optimalne funkcije stomatognatog sistema.

Pacijentkinja pozitivna,motivisana i strpljiva – rad bez tenzije sa uživanjem – rezultat SAVRŠEN

Metalokeramički cirkularni most u gornjoj vilici – jedan od radova koji zaista promene vizuelni identitet osobe uz, naravno i postizanje optimalne funkcije stomatognatog sistema.

Ordinacijako izbeljivanje zuba daje sjajne rezultate i nije štetno, ali samo ako ga izvodi stručno lice, odnosno doktor stomatologije u kontrolisanim uslovima i sa proverenim, registrovanim i ispitanim preparatima. (danas se često izbeljivanje radi od strane nestručne osobe u prostorima koji nisu stomatološke ordinacije, sa lošom opremom i preparatima nepoznatog porekla nabavljenim na crnom tržištu)

Na fotografiji ispod je jedan primer izbeljivanja zuba u ordinaciji, prethodno su zubi pripriprmljeni tako što su uklonjene meke naslage sa zuba i zubni kamenac…

Pored toga što vraćaju pravilnu funkciju žvakanja i govora izradom totalnih proteza kod bezubih pacijenata postiže se i „popunjavanje“ nazolabijalnih bora, ali i vraćanje usana u prirodan položaj.

Zbog gubitka većeg broja zuba i odlaganja posete stomatologu došlo je do poremećaja u položaju i odnosima između vilica uz nastanak multiplih funkcionalnih i estetskih problema.

Jedini način za sanaciju ovako složenih situacija jeste terapija protetskim nadoknadama uz stručno i pravilno vraćanje vilica u optimalan položaj i odnos.

TERAPIJA:
Izrađene su metalokeramičke krunice u frontalnim delovima zubnih lukova, a u bočnim regijama primenjeno je rešenje vizil skeletirane parcijalne proteze stabilizovane pomoću namenskih krunica i atečmena.

Komplikovana protetska terapija kod pacijenta sa značajno poremećenim odnosima gornje i donje vilice u svim pravcima koji su nastali kao posledica gubitka zuba i doveli do funkcionalnih, zdravstvenih i estetskih problema, ali i do obimnog i ubrzanog trošenja preostalih zuba.

Terapija je podrazumevala kompletnu protetsku rehabilitaciju uz korekciju međuviličnih odnosa i izradu metalokeramičkih krunica u gornjem i donjem frontu, a bočno vizil proteza stabilizovanih atečmenima.

All on four koncept jeste jedno od dostignuća savremene stomatologije gde pacijent sa bezubom vilicom može dobiti kompletan FIKSNI zubni niz na samo 4 implantata.

Totalne akrilate proteze

Hollywood smile – Protetska rehabilitacija gornje i donje vilice zbog gubitka zuba, gubitka funkcionalnosti i smanjenja estetike. Izrađeni su metalokeramički mostovi u obe vilice, izabrana boja bleach 3

Make over

Potpuna transformacija

Metalokeramičke krunice

Još jedan lep rad i naša najdraža nagrada, srećan osmeh zadovoljne pacijentkinje

Metalokeramičke krunice sa runom u keramici

Metalokeramičke krunice u gornjoj vilici sa rubom u keramici. Prethodno urađena gingivektomija (produženje kliničke krune) tj. eliminacija pojave gummy smile posle čega je pacijentkinja nosila privremene krune da bi se desni pravilno formirale.

Rezultat: postignuta optimalna funkcija i estetika

Obimna rekonstrukcija oba zubna niza
Gore – metalokeramički most
Dole – metalokeramički most u frontu + vizil proteza sa atečmenima bočno

izbeljivanje zuba pomoću folija, sjajni rezultati, potpuna kontrola procesa… Pre izbeljivanja potrebno je ukloniti zubni kamenac, plak, meke naslage sa zuba i ispolirati zube.U toku procesa najbolje je izbegavati obojena pića {kafa, čaj…} i cigarete kako bi rezultati bili što bolji.Neka Vaš osmeh zablista…. 

Funkcionalno-estetska rehabilitacija zubnog niza gornje vilice u vidu semicirkularnog metalokeramičkog mosta. Krunice u frontu su sa rubom u keramici

Semicirkularni metalokeramički mostovi u gornjoj i donjoj vilici. Krunice u frontu sa rubom u keramici.

Jedan lep rad, lepo druženje i srećan osmeh na kraju! Ponosni smo na osmeh naših pacijenata

Metalokeramički most u gornjoj vilici od 12 do 26,krunice sa rubom u keramici.

COMPLETE MAKEOVER 😊
Protetska rekonstrukcija gornje vilice
🦷Endodontska sanacija postojećih zuba, odnosno korenova
🦷Rekonstrukcija međuviličnih odnosa i zagrižaja
🦷Izrada livenih nadogradnji
🦷Izrada cirkularnog metalokeramičkog mosta
🦷Frontalni zubi izrađeni sa rubom u keramici

Zamena stare metalokeramičke krunice novom od bezmetalne cirkonijum keramike. BEZMETALNA CIRKONIJUM KERAMIKA – VRHUNSKI ESTETSKI REZULTATI

Bezmetalna cirkonijum keramika – segmentirani cirkularni most 17 – 27

TOTALNI MAKE OVER
Dugotrajan rad i veliki trud uložen od strane dr Tanje Eić Preradović, a ogromno strpljenje i veliko poverenje u krajnji ishod pacijentkinje rezultiralo je potpunim make overom! ***Izrazito poremećeni međuvilični odnosi!
***Dugotrajan nedostatak zuba u bočnim segmentima obe vilice!
***Izražena retruzija donje vilice (dubok zagrižaj)! GORNJA VILICA
segmentirani metelokeramički most sa krunicama sa rubom u keramici

DONJA VILICA
Frontalno metalokeramički most sa krunicama sa rubom u keramici + maksimalno redukovana skeletirana proteza stabilizovana pomoću akri lock klizača

Dugotrajna krezubost + znatno poremećeni međuvilični odnosi… Jako komplikovan rad.
GORNJA VILICA – redukovana vizil proteza stabilizovana sa 3 intraradikularna atečmena
DONJA VILICA – metalokeramički most u frontu + redukovana vizil proteza stabilizovana sa 3 intraradikularna i 2 atečmena na krunicama
REZULTAT -potpuno rekonstruisani međuvilični odnosi i dobijen pun zubni niz u obe vilice

Komplikovan slučaj izrazito „pojedenih zuba“ i poremećenih međuviličnih odnosa i kao uspešna terapija kombinovan protetski rad – kombinacija metalokeramičkih krunica i redukovane vizil proteze koja je stabilizovana klizačima na poslednjim u nizu krunicama kao i klasičnim livenim kukicama na gornjoj desnoj sedmici. Dobijen pun zubni niz i uspostavljen pravilan odnos gornje i donje vilice.

Protetska rehabilitacija gornje vilice metalokeramickim krunicama i vizil protezom sa atecmenima

Vizil proteza u donjoj vilici stabilizovana pomoću jednog intraradikularnog atečmena