Radiološka dijagnostika

Snimanje zuba

Šta je rendgenska dijagnostika u stomatologiji?

U stomatološkoj praksi neophodna je upotreba rendgenske dijagnostike. Posebne tehnike snimanja i pozicioniranja omogućuju bolji pregled stanja usne duplje i viličnih kostiju. Kod nas možete dobiti potpunu stomatološku uslugu, od dijagnostike i planiranja najsavremenijom rendgenskim tehnologijom do stomatološke terapije i rešenja bilo kojeg dentalnog problema. Bezbednost pacijenta nam je na prvom mestu, a snimanje zuba i vilica uz najpreciznije snimke pomoći će našim stomatolozima da reše Vaše dentalne probleme.

Rendgensku dijagnostiku u Stomatološkoj ordinaciji Alta Dent možete obaviti bez prethodnog zakazivanja svakim danom, od ponedeljka do petka, od 11:00 do 19:00 h,kao i subotom od 10:00h do 16:00h. Jednostavno dođite do naše ordinacije i zatražite rendgensku dijagnostiku.

Zašto vam treba rendgenska dijagnostika?

Svojim pacijentima želimo da pružimo najbolju moguću stomatološku uslugu. Nekada nam pregled usne duplje ne govori sve ono što trebamo znati. Zahvaljujući rendgenskoj dijagnostici možemo precizno dijagnostikovati i lečiti zubne probleme pre nego što postanu ozbiljniji. 

Pomoću snimanja zuba možemo videti šta se događa između i unutar zuba. Ako je potrebno, možemo videti mesta koja nisu vidljiva golim okom, poput vrha korena zuba i kosti ispod desni. Iako se koristi kao deo rutinskog pregleda kako bi se isključila bolest zuba, rendgenska dijagnostika nam pomaže u dijagnostikovanju specifičnih stomatoloških problema koje možda imate.

Najnoviji stomatološki digitalni rendgen aparat

Sećate li se vremena kada je odlazak na snimanje zuba bio višednevna procedura koja je zahtevala višestruki odlazak na više lokacija u gradu?

Najpre je trebalo dobiti uput od svog stomatologa, zatim ste se morali zakazati snimanje zuba, potom biste morali otići na snimanje zuba i nakon toga otići po snimak koji biste na kraju odneli svom stomatologu.

Ta vremena su jako daleko iza nas! 

I na veliku sreću i iza Vas. Naša stomatološka ordinacija nudi Vam najsofisticiraniji digitalni stomatološki rendgen aparat za snimanje zuba.
Klasični analogni zubni rendgen aparat je stvar prošlosti što se tiče naše ordinacije. Ono što Vam mi nudimo je RVG (radioviziografija), odnosno digitalno snimanje zuba koje do 90% manje zrači od klasičnog analognog rendgena.

Stomatološka ordinacija Alta Dent omogućila je pacijentima vrhunsku dijagnostiku uvođenjem u upotrebu najboljeg aparata za snimanje zuba dostupnog na tržištu – KAVO FOCUS. Podrška potpuno digitalizovanom aparatu je skener fosfornih pločica KAVO SCAN EXAM ONE i računarski softver vrhunskog proizvođača INSTRUMENTARIA DENTAL što omogućava maksimalno skraćeno vreme zračenja i vrhunske snimke za nekoliko sekundi koji bez ikakve obrade daju lekaru odgovore na sva pitanja!

Najveća prednost mu je pre svega momentalni pristup slici i precizna dijagnostika.

Prednosti digitalnog rendgena u odnosu na stare analogne rendgen aparate

  • Minimalno zračenje prilikom snimanja zuba
  • Značajno veća preciznost snimka i neuporedivo bolje dijagnostičke mogućnosti
  • Softverska analiza slike
  • Mogućnost uvećavanja detalja snimka koji su bitni
  • Pojačavanje kontrasta i oštrine
  • Nema čekanja za izradu snimka
  • Lako digitalno arhiviranje velikog broja snimaka
  • Arhiviranje snimaka na CD, USB memoriju ili računar
  • Mogućnost slanja snimaka putem e-maila