dr Sonja Ćulafić

doktor stomatologije
specijalizant ortopedije vilica

dr Sonja Ćulafić je rođena je 1988. godine u Beogradu. Još tokom gimnazijskog školovanja je shvatila da je interesuje stomatologija pa shodno svojim željama upisuje Stomatološki fakukltet Univerziteta u Beogradu 2009. godine i u predviđenom roku kao redovan student ga završava 2015. godine.

Odmah nakon diplomiranja počinje da radi kao lekar pripravnik radi završavanja obaveznog pripravničkog staža i polaganja državnog ispita, a u cilju sticanja licence za samostalni rad od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Pripravnički staž u trajanju od godinu dana završila je na Stomatološkom Fakultetu u Beogradu, Stomatološkoj poliklinici Mažestik u Beogradu i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije, takođe u Beogradu.

Nakon polaganja državnog ispita pronalazi prvo radno mesto na poziciji doktora stomatologije 2017. godine u Stomatološkoj ordinaciji “Duo Dent”, a  zatim od 2018. do 2021. godine radi, takođe kao doktor stomatologije u stomatološkoj ordinaciji MVP dental.  Nakon toga prelazi u Specijalističku ordinaciju dentalne medicine iz oblasti stomatološke protetike Alta Dent, gde i danas radi kao doktor stomatologije.

U međuvremenu je shodno svojim interesovanjima upisala postdiplomske studije iz stomatološke oblasti Ortopedija vilica na Stomatološkom fakultetu u Beogradu na Klinici za ortopediju vilica.  Pored ortopedije vilica posebna interesovanja pokazuje i za Endodonciju i lečenje zuba.

Član je Stomatološke komore Srbije.